O svili

So svileni Inbed izdelki res narejeni iz čiste svile?

Vsi naši svileni izdelki so narejeni iz 100% Mulberry svile, najvišjega razreda kakovosti 6A. So etično izdelani in pridobljeni.

Kaj je “Mulberry” svila?

Mulberry svila prihaja iz zapredkov oziroma kokonov sviloprejke- Bombyx mori – katere prehrana je sestavljena iz listov murve. Okolje teh sviloprejk je skrbno nadzorovano, da imajo ličinke omogočeno prejo niti, ki velja za najboljšo na Zemlji. Te luksuzne niti so bolj fine, gladke in enakomerno obarvane kot katerakoli druga vrsta svile. Mulberry svilena vlakna so več kot le lepa. So celo močnejša od jeklenih vlaken istega premera. Vsi svileni izdelki Inbed so narejeni iz 100% čiste Mulberry svile.

Kaj so svilene “stopnje”?

Kakovost svile se meri v stopnjah A, B ali C, pri čemer je stopnja A najboljša. Svila razreda A je najkakovostnejša svila iz kokonov, ki so biserno bele barve. Stopnje svile se nadalje razlikujejo po številu, pri čemer je 6A najvišja in najboljša. Inbed uporablja najvišjo kakovost 6A.

Kaj je momme in kaj označuje o kakovosti svile?

Momme je merska enota za kakovost svile. Osnovna meritev za momme je tehtanje kosa svile, ki je dolg 100 metrov in širok 45 centimetrov: svila bo dobila oceno X momme, če bo tak kos blaga tehtal X kilogramov. Če je svila težja, bo dodeljena višja ocena momme in obratno.

Večja teža momme pomeni večjo kakovost vlaken (bolj zaobljena, kakovost dobavitelja, bolj strukturno kompaktna) in gostejšo vezavo. Svila 19 momme je mejnik kakovosti za vrhunsko svilo. Njeno gladkost, mehkoba in trajnost ni primerljiva s katero koli 12 in 16 momme svilo, ki jo pogosto vidimo na trgu in je odlična vstopna točka za visoko kakovostno svileno posteljnino in oblačila. Svila 22 in 25 momme je še višje kakovosti in veliko višje cene, saj izdelava traja bistveno dlje kot celo svila teže 19 momme.

Na splošno je lahko svila glede na težo razvrščena na naslednji način:

– manj kot 12 momme: Tradicionalno uporabljeno za lahka svilena oblačila

– 12-16 momme: Uporablja se za svilene rute in druge okrasne kose oblačil; občasno se uporablja za posteljnino.

– 16-19 momme: Uporablja se za spodnje posteljno perilo in oblačila za spanje. Dokaj krhka svila in ne resnično trajnostna.

– 19 momme in več: dovolj trpežna za dolgotrajno posteljnino in oblačila za spanje.

Inbed zagotavlja meritve 22momme.

Kaj pomeni Oeko-Tex® in zakaj je pomemben?

Oeko-Tex® Standard 100 so razvili evropski tekstilni inštituti, ki si prizadevajo najti način za zmanjšanje našega okoljskega odtisa. Gre za globalni program testiranja in akreditacije, ki uspešno postavlja standarde za pregledovanje škodljivih snovi v potrošniškem tekstilu. Tekstil je mogoče certificirati le, če vsi sestavni deli izpolnjujejo predložene zahteve.

INBED izdelki imajo certifikat Oeko-Tex® Standard 100. To zagotavlja, da so naši izdelki, ki jih prinesete v svoj dom, varni, naravni in zdravi.

Ali obstaja razlika med svilo in satenom?

Vsekakor! Spanje na svili proti satenu je povsem drugačna izkušnja. Svila je naravno beljakovinsko vlakno, medtem ko je saten sintetičen in običajno na osnovi petroleja. Nima lastnosti svile, razen podobnega izgleda. Prosimo, preverite naš blog Silk vs. Satin za več informacij.

Zakaj spati na inbed svili namesto na bombažu?

Svili zaradi njene sestave pravimo tudi ”druga koža” in pomaga vašim lasem in koži zadrževati vlago. Bombaž je rastlinskega izvora in je znan, da absorbira vlago; to pomeni, da vaša bombažna blazina dejansko vleče vlago iz vaših las in kože! V primerjavi s svilo ima bombaž tudi veliko trenja in lahko povzroči vozlanje las in gube med spanjem. Svila je tudi naravno hipoalergena in odporna na plesni, glivice in pršice. Ne nabira toliko bakterij, ki zamašijo pore kot recimo bombaž in je zato  boljša izbira za kožo z aknami ali tisto, ki je nagnjena k izbruhom. Gladka svilena površina je idealna tudi za vse, ki imajo občutljivo kožo ali kožne bolezni, kot sta ekcem ali luskavica. Za piko na i, svila naravno uravnava telesno temperaturo ne glede na letni čas:)

Je spanje na svili dobro za občutljivo kožo?

Ja, svila je pravzaprav najboljša za občutljivo kožo! Svila je naravno hipoalergena in ne draži, zaradi česar je optimalna izbira za občutljivo kožo. Preverite naš blog o prednostih svile za vašo kožo za podrobne informacije.

 

Zakaj je svila dobra za lase in kožo?

Svila temelji na živalskih beljakovinah in ima edinstvene lastnosti, zaradi katerih je dobra za lase in kožo. Svilena vlakna so naravno protibakterijska, protiglivična in odporna na pršice in plesen. Tu je nekaj številnih prednosti svile za lase in kožo:

  • z gladko površino ščiti pred poškodbami las
  • svilene beljakovine naravno hidrirajo lase
  • svila ne vleče naravnih olj z las, kot bi jih ostale tkanine, zato na blazini ni olja iz las, ki bi kasneje prišlo na kožo in povzročilo akne
  • je zelo zračen in zato ne boste občutili srbečice
  • svila ima dolga, gladka, mehka in nežna vlakna, ki ne drgnejo ali dražijo kože
  • ker svila ne zadržuje vlage kot druge tkanine, je manj bakterij, glivic, plesni itd., ki lahko poslabšajo alergije …

Kako svila preprečuje nastanek gub?

Svilene prevleke za blazine zmanjšajo gubice v spanju, ker zmanjšanjo trenja na občutljivi koži in koži zaradi lastnosti tkanine pomagajo ohranjati vlago.

Kako oprati svilo?

Svilo lahko ročno perete doma po teh navodilih: Uporabite nevtralni tekoči detergent in mehčalec za perilo. Svila je naravno vlakno in pranje v raztopini, ki je preveč kisla ali alkalna, lahko povzroči strjevanje svile v enem samem pranju. Zato uporabljajte detergent, ki ima nevtralni Ph. Ne uporabljajte belilnih izdelkov. Operite ga ročno v hladni vodi, ne več kot 30 stopinj Celzija. Sušite ga na zraku, vendar pazite, da svile ne izpostavljate neposredno soncu, saj lahko izgubi svojo pravo barvo. Druga možnost je, da svoje izdelke iz svile odnesete v čistilnico. Celoten prikaz za pranje svile najdete pod ”utrinki” naše Instagram strani: @inbed.si

 

Kako pa je z madeži, ki nastanejo zaradi nege kože (na primer mastne kreme in serumi …)?

Svila slabo absorbira, kar je dobra novica za vašo kožo, saj se nočne kreme vpijejo v obraz in ne v blazino. Iz las ne vleče naravnih olj, kot bi jih imele tudi druge tkanine. Če pa v svoji rutini nege kože uporabljate veliko olj in vidite, da vam je obarvala svileno blazino, ne skrbite. Pri umivanju lahko uporabite ”spot treatment”- preizkusili smo Omino Bianco in Vanish- oba sta odobrena za pranje svile.

Je svila s Kitajske res kakovostna?

Kitajska svila je absolutno najvišje kakovosti na svetu. Številni izdelki iz svile, našteti iz evropskih držav, so izdelani bodisi iz surove svile iz Kitajske, ki se je pojavljala na drugih lokacijah, bodisi že iz kitajske tkanine, ki se nato obdela v končni izdelek te države. Svila je bila prvič odkrita na Kitajskem pred več kot 4000 leti, danes pa Kitajska gradi na tej zapuščini.

Ali je svilena blazina Inbed res vredna cene?

Iskreno verjamemo, da je! Glede na vse prednosti, ki jih prinaša v vaš VSAK dan, je to naložba, ki jo boste dolgoročno cenili. V bistvu, če kupujete prevleko za prevleke iz svile Inbed za 69,99 €, to pomeni, da v jo že v enem letu ”odplačate”  za 0,20eur na dan za najboljšo kakovost spanja, razkošne občutke, svežino in mehkobo, obenem pa naredite najboljše za svojo kožo in lase! (prevleka vam bo seveda služila na leta) Poiščite več o tem na našem blogu!

Imam vprašanje o naročilu, kaj naj storim?

Prosimo vas, da nas kontaktirate na [email protected] in z veseljem pomagamo!