Politika zasebnosti

Varnost vaših podatkov je naša temeljna skrb.

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti naših storitev, namenjenih vam, ki z nami sodelujete, na spletni strani, spletne prodajalne z oblačili Méra v lasti podjetja 3A INTERNATIONAL d.o.o. obdelujemo tudi vaše podatke. Z vašimi osebnimi podatki upravljamo z največjo skrbnostjo, upoštevajoč veljavno zakonodajo in najvišje standarde njihove obdelave.

 

 1. PODATKI O UPRAVLJALCU

Vaše osebne podatke zbira in obdeluje 3A INTERNATIONAL d.o.o.:

Naziv podjetja: 3A INTERNATIONAL, trgovina, svetovanje, oglaševanje, gradbeništvo in druge storitve, d.o.o.
Skrajšan naziv podjetja: 3A INTERNATIONAL d.o.o.
Sedež podjetja: Maribor
Poslovni naslov: Na Poljanah 20, 2000 Maribor
Matična številka: 2074494000
Davčna številka: SI 10906134
Elektronski naslov: [email protected] 

Transakcijski račun: Nova KBM, d.d., TRR: SI56 0400 0027 6222 476

S spletno trgovino Méra upravlja družba 3A INTERNATIONAL d.o.o., ki je tudi prodajalec. 

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov, določena s strani upravljavca, je dostopna preko naslova e-pošte: [email protected]

 

 1. NAMEN OBDELAVE PODATKOV

Za potrebe poslovanja zbiramo spodaj navedene osebne podatke posameznikov:

 • ime,
 • priimek,
 • elektronski naslov in
 • vsebino sporočila.

Ko obiščete našo spletno stran, vaše podatke obdelujemo za namen zagotavljanja varnega in učinkovitega delovanja spletne strani, za namen analize obnašanja na naši spletni strani z namenom, da lahko izboljšamo funkcionalnosti spletne strani in optimiziramo prikazovanje naših ponudb, ter za namen prikazovanja personaliziranih ponudb.

 

 1. OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV, OB NAROČILU NA E-NOVICE

Na naše E-novice se lahko naročite preko obrazca na naši spletni strani. Pošiljali vam bomo E-novice z uporabnimi vsebinami, prilagojene tržne ponudbe, informacije o znižanjih ter akcijah in druge novosti. Prav tako bomo analizirali učinkovitost kampanj s pomočjo spremljanja in analize vaših odzivov na e- poštna sporočila oziroma vaše interakcije z njimi ( ali je bilo sporočilo odprto, na katere povezave ste kliknili itd.).

 

 1. OMEJITVE POSREDOVANJA OSEBNIH PODATKOV

Obdelovalec osebne podatke obdeluje za namene, ki so določeni v tej Politiki zasebnosti, pri čemer izpolnjuje najmanj vse standarde obdelave osebnih podatkov, ki jih predvideva veljavna zakonodaja.

Na podlagi obrazložene zahteve lahko vaše osebne podatke posredujemo tudi pristojnim državnim organom, ki imajo za to zakonsko podlago.

Upravljalec ni odgovoren za morebitno razkritje osebnih podatkov ter njihovo zlorabo s strani tretjih oseb, do katerih je prišlo zaradi neustreznega ravnanja ali neustreznega varovanja s strani posameznika.

 

 1. OBDOBJE HRAMBE PODATKOV

Upravljalec bo hranil vaše osebne podatke le toliko časa, dokler bo to potrebno za uresničitev namena, zaradi katerega so bili osebni podatki zbrani in nadalje obdelovani.

Tiste osebne podatke, ki jih upravljalec obdeluje na podlagi zakona, upravljalec hrani za obdobje, ki ga predpisuje zakon.

Po preteku obdobja hrambe upravljavec osebne podatke učinkovito in trajno izbriše, tako da jih ni več mogoče povezati z določenim posameznikom.

 

 1. VAŠE PRAVICE

Posamezniki lahko od upravljalca zahtevate dostop do osebnih podatkov, popravek, izbris ali omejitev obdelave vaših osebnih podatkov, lahko ugovarjate obdelavi in zahtevate prenos vaših osebnih podatkov. Pravico uveljavljate s pisno zahtevo, ki jo posredujete na naslov sedeža upravljalca ali oddate preko elektronske pošte na naslov [email protected]. O vaši zahtevi bomo odločili v enem mesecu po  prejemu vaše zahteve. V primeru zapletenosti in večjega števila zahtev lahko rok podaljšamo za največ dva dodatna meseca, o čemer boste obveščeni. Kadar zahtevo predložite z elektronskimi sredstvi, vam informacije, kadar je mogoče, zagotovimo z elektronskimi sredstvi, razen če ne zahtevate drugače.

Kadar so zahteve posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, očitno neutemeljene ali  pretirane, zlasti ker se ponavljajo, lahko upravljalec: (a) zaračuna razumno pristojbino, pri čemer upošteva  upravne stroške posredovanja informacij ali sporočila ali izvajanja zahtevanega ukrepa, ali (b) zavrne ukrepanje v zvezi z zahtevo.

 • Pravica do seznanitve

Vedno imate pravico do seznanitve ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki in kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije: (a) namene obdelave; (b) vrste zadevnih osebnih podatkov; (c) uporabnike ali kategorije uporabnika, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki; (d) kadar je mogoče, predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja; (e) obstoj pravice, da se od upravljavca zahteva popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave osebnih podatkov v zvezi z vami, ali obstoj pravice do ugovora taki obdelavi; (f) pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu; (g) kadar osebni podatki niso zbrani od vas, vse razpoložljive informacije v zvezi z njihovim virom.

 • Pravica do popravka

Pravico imate, da v skladu z vašo zahtevo popravimo netočne osebne podatke v zvezi z vami ter ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov.

 • Pravica do izbrisa

Pravico imate doseči, da vaše osebne podatke izbrišemo, kadar velja eden od naslednjih razlogov: (a) osebni podatki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani; (b) kadar prekličete privolitev, na podlagi katere poteka obdelava in kadar za obdelavo ne obstaja nobena druga pravna podlaga; (c) kadar obdelavi ugovarjate, za njihovo obdelavo pa ne obstajajo nobeni prevladujoči zakoniti razlogi; (d) osebni podatki so bili obdelani nezakonito.

 • Pravica do omejitve obdelave

Pravico imate doseči, da omejimo obdelavo vaših osebnih podatkov, kadar velja en od naslednjih primerov: (a) kadar oporekate točnosti podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov; (b) je obdelava nezakonita, vi pa nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe; (c) vaših osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, temveč jih vi potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov; (d) če ste vložili ugovor v zvezi z obdelavo, ki temelji na zakonitih interesih upravljalca, dokler se ne preveri, ali naši zakoniti razlogi prevladajo nad vašimi razlogi.

Kadar je bila obdelava vaših osebnih podatkov omejena v skladu s prejšnjim odstavkom, se taki osebni podatki z izjemo njihovega shranjevanja obdelujejo le z vašo privolitvijo, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov ali zaradi varstva pravic druge fizične ali pravne osebe.

Pred preklicem omejitve obdelave vaših osebnih podatkov smo vas o tem dolžni obvestiti.

 • Pravica do prenosljivosti podatkov

Pravico imate, da prejmete vaše osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, kadar obdelava temelji na vaši privolitvi. Na vašo zahtevo, kadar je to tehnično izvedljivo, se lahko osebni podatki neposredno prenesejo k drugemu upravljavcu.

 • Pravica do ugovora

Pravico imate, da kadarkoli ugovarjate obdelavi osebnih podatkov na podlagi razlogov, ki so povezani z vašim posebnim položajem.

 • Pravica do vložitve pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu

V kolikor o vaši zahtevi ne odločimo v zakonskem roku ali vašo zahtevo zavrnemo, imate možnost vložitve pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu.

 

 1. PIŠKOTKI IN OGLAŠEVANJE

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

 • Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.

V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega 157. člen predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

Spletna stran www.meracollection.com za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov, spremljajo pa aktivnosti obiskovalcev in zanimanje z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo.

 • Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in preprostejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Podjetje vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti, ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Podjetje lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov, s pomočjo katerega uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Podjetje lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti podjetje zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine.

 • Upravljanje nastavitev piškotkov

Nastavitve piškotkov lahko kadar koli spremenite s klikom na ikono »Upravljanje nastavitev piškotkov«. Za začetek veljavnosti nastavitev boste morda morali osvežiti stran. Večina spletnih brskalnikov omogoča tudi določen nadzor nad večino piškotkov prek nastavitev brskalnika. Kako upravljati piškotke v brskalnikih, najdete na spletnem mestu ponudnika brskalnika.

Piškotke, ki so naloženi, lahko zbrišete v svojem brskalniku. Navodila, kako zbrišete piškotke v svojem brskalniku, najdete na spletnem mestu ponudnika brskalnika.

 

 1. KONČNE DOLOČBE

Pridržujemo si pravico do spremembe te Politike zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani https://meracollection.com/. Dodatne informacije o spremembi lahko dobite na elektronskem naslovu [email protected].

Predmetna Politika zasebnosti velja in se uporablja od 25.7.2023 dalje.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!