Splošni pogoji poslovanja

1. SPLOŠNE DOLOČBE

Ti splošni pogoji poslovanja (v nadaljevanju: Pogoji poslovanja) predstavljajo dogovor med družbo 3A INTERNATIONAL d.o.o. (v nadaljevanju: prodajalec) in kupcem spletne trgovine Méra. Pogoji poslovanja prav tako urejajo pogoje uporabe spletne trgovine na spletnem naslovu https://meracollection.com/, pravice in obveznosti prodajalca in uporabnika ter vsebino sklenjene prodajne pogodbe.

Pogoji poslovanja so sestavni del pogodbe, zato bo prodajalec na začetku postopka nakupa kupca posebej opozoril na Pogoje poslovanja in ga prosil, da potrdi, da je njimi seznanjen in da se z njimi strinja. Ker kupca zavezujejo Pogoji poslovanja, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila, mu svetujemo, da pred uporabo spletne trgovine pazljivo prebere Pogoje poslovanja. 

Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe Pogojev poslovanja v spletni trgovini Méra.

2. PODATKI O PRODAJALCU 

Naziv podjetja: 3A INTERNATIONAL, trgovina, svetovanje, oglaševanje, gradbeništvo in druge storitve, d.o.o.
Skrajšan naziv podjetja: 3A INTERNATIONAL d.o.o.
Sedež podjetja: Maribor
Poslovni naslov: Na Poljanah 20, 2000 Maribor
Matična številka: 2074494000
Davčna številka: SI 10906134
Elektronski naslov: [email protected] 

Transakcijski račun: Nova KBM, d.d., TRR: SI56 0400 0027 6222 476

S spletno trgovino Méra upravlja družba 3A INTERNATIONAL d.o.o., ki je tudi prodajalec. 

3. PONUDBA IN CENE IZDELKOV

V spletni trgovini Méra kupec lahko izbira in naroči izdelke, ki so razvrščeni v različne kategorije. Naročanje poteka preko interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. 

Zaradi narave poslovanja preko spleta se ponudba spletne trgovine ažurira in spreminja pogosto in hitro. Prodajalec se trudi, da so informacije o izdelkih in njihove fotografije posodobljene in točne. Če izdelki niso na zalogi, pa je to tudi jasno označeno na spletni strani ali v mailu, ki ga kupec prejme ob naročilu.

V spletni trgovini so prikazane redne cene izdelkov v evrih (EUR) z vključenim DDV brez stroškov dostave, morebitni popust ter akcijska cena izdelka. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila pod spodaj navedenimi pogoji.

Vse posebne ponudbe v spletni trgovini veljajo do navedenega datuma oziroma do razprodaje zalog. Akcije in posebne ponudbe se izključujejo, razen če je navedeno drugače. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

Izdelkov se ne sme kupovati z namenom nadaljnje prodaje in ustvarjanja dobička. Takšna preprodaja ali druga uporaba z namenom ustvarjanja dobička je prepovedana. Prav tako je prepovedana vsaka predelava, kopiranje ali drugo posnemanje izdelkov na spletni strani.

4. REGISTRACIJA

Uporabniški račun ni pogoj za nakup v spletni trgovini. Kupec lahko odda naročilo v postopku hitrega nakupa, tj. brez predhodnega kreiranja uporabniškega računa.

Če pa se kupec želi registrirati, za registracijo v spletno trgovino pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter uporabniško geslo, ki ga določi uporabnik sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Kupcu se tako olajša sam nakup, prodajalcu pa zagotavlja, da bodo podatki v popolnosti zaščiteni in uporabljeni v skladu s pogoji, s katerimi se (potencialni) kupec strinja.

Odgovornost za pravilen vnos podatkov je na strani kupca.

5. POSTOPEK NAKUPA V SPLETNI TRGOVINI

5.1. Izbira izdelka

V spletni trgovini kupec izbere željen izdelek, tako da klikne nanj. Ko vnese vse potrebne zahteve glede izdelka, klikne na gumb »Dodaj v košarico«. 

Sistem nato kupca obvesti, da je bil izdelek dodan v košarico. S klikom na gumb »Prikaži košarico« oziroma desno zgoraj na ikono nakupovalnega vozička lahko kupec odpre vsebino vozička. Nakup zaključi s klikom na gumb »Na blagajno«.

5.2. Sprememba količine in odstranitev izdelka iz košarice

Če se je kupec zmotil ali si je premislil glede količine izbranega izdelka, količino lahko preprosto spremeni ali izdelek odstrani tako, da klikne desno zgoraj na ikono nakupovalnega vozička. Količino izdelkov popravi z vpisom pravilne številke/količine ali s klikom na −/+. Izdelek kupec odstrani s preprostim klikom na križec ob izdelku.

5.3. Na blagajno

Postopek nakupa kupec nadaljuje s klikom gumba »Na blagajno«. Za zaključek naročila mora kupec izpolniti naslednja polja:

 • Če ima kupec kodo kupona, klikne na povezavo ob ikoni »Imate kupon?« in jo vpiše. Kodo kupona ni mogoče uveljavljati na tistih izdelkih, ki so že znižani.
 • Če je kupec prejel darilni bon, klikne na povezavo ob ikoni »Ste prejeli darilni bon od ljubljene osebe?« in v prikazano polje vpiše kodo darilne kartice. Kupec lahko poleg vnosa kode iz darilne kartice koristi tudi kodo kupona. 
 • Podatki plačnika: v obrazec je potrebno vpisati zahtevane podatke, ki jih ponudnik potrebuje za potrditev in zaključek naročila ter za dostavo izdelka:
 • Če kupec želi izdelek dostaviti na drug naslov, klikne »Dostavi na drug naslov« in vpiše potrebne podatke. 
 • Če kupec želi, se lahko s klikom v okno »Prijavite se na naše ekskluzivne novičke« prijavi na prejemanje sporočil v zvezi s ponudbo v spletni trgovini. 
 • Če kupec želi svojemu naročilu dodati morebitne opombe, le-te vpiše spodaj v razdelek »Opombe naročila (izbirno)«.
 • Kupec nato izbere način plačila. Posebej pa je tudi opozorjen na Pogoje poslovanja, seznanjenost s katerimi mora pred oddajo naročila potrditi s klikom v okno »Prebral/a sem in strinjam se s pogoji poslovanja spletne strani*«.
5.4. Pregled naročila

Pred oddajo naročila bodo na zaslonu razvidni vsi ključni podatki o naročilu, da jih kupec lahko preveri in po potrebi popravi: seznam izdelkov, ki jih je dodal v košarico, in cene izbranih izdelkov. Morebitne napake glede želenih izdelkov ali njihove količine lahko kupec popravi tako, da se z ukazom »nazaj« v brskalniku vrne v košarico in tam uredi spremembe. Prav tako bo kupec ob pregledu lahko preveril vnesene podatke in morebitne napake pri vnosu podatkov po potrebi popravil. Sistem ga bo že sproti vidno opozoril, če bi pozabil izpolniti kakšno obvezno rubriko s podatki za naročilo ali če bi vpisal neustrezno obliko podatka.

5.5. Zaključek naročila

Naročilo bo oddano, ko kupec klikne na gumb »Kupite sedaj«. Če je bilo naročilo uspešno oddano, se na spletni strani izpiše besedilo »Hvala za vaše naročilo«.

5.6. Potrdilo o sklenjeni pogodbi

Po oddaji naročila bo kupec prejel potrdilo o sklenjeni pogodbi.

Potrdilo bo kupec imel v svojem e-poštnem predalu, Pogoje poslovanja pa si bo lahko shranil v formatu PDF s klikom na povezavo v 16. točki teh Pogojev poslovanja.

6. KDAJ JE SKLENJENA PRODAJNA POGODBA?

Prodajna pogodba je sklenjena v trenutku, ko spletna trgovina kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za prodajalca kot za kupca. Potrdilo o sklenjeni pogodbi bo kupec prejel na svoj elektronski naslov.

Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Pogoj za nakup je polnoletnost kupca.

Prodajna pogodba predstavlja potrdilo o sklenjeni pogodbi skupaj s temi Pogoji poslovanja.

Potrdilo o sklenjeni pogodbi je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika.

7. PLAČILO IN IZDAJA RAČUNA

V spletni trgovini so omogočeni naslednji načini plačila:

 • neposredna bančna transakcija,
 • s plačilom s kreditno kartico Visa/Mastercard/,
 • plačilo s PayPal-om ali kreditno kartico.

V primeru neposredne bančne transakcije kupec poravna plačilo na prodajalčev bančni račun z navedbo ID naročila kot reference. Kupec ima 48 ur časa, da znesek iz naročila poravna, v nasprotnem se šteje, da je naročilo preklicano. 

V primeru plačila s PayPal-om ali kreditno kartico se kupec obrne na pogoje izbranega bančnega ponudnika. 

Z obdelavo naročila in dobavo naročenega izdelka bo ponudnik pričel po prejemu plačila.

Račun za opravljen nakup bo prodajalec kupcu poslal skupaj z izdelkom v paketu. 

8. POŠILJANJE IN DOSTAVA

Prodajalec v dogovorjenem roku izdelek pripravi, odpošlje ter naročilo preda dostavni službi.

Prodajalec znotraj Republike Slovenije pošilja s Pošto Slovenije, pri čemer strošek dostave za pakete v vrednosti do 150€ znaša 3,90€, za nakupe, ki presegajo vrednost 150€ pa je poštnina brezplačna.

Ob izbiri za prevzem paketa na Petrolovem bencinskem servisu, bo Petrol za vse pakete poslane preko dostavne službe GLS dodatno zaračunal še storitev vročanja paketa (0,45 €) in storitev obdelave odkupnine (1,05 €). Za vročitev paketa brez odkupnine se dodatno plača 0,45 €, za vročitev paketa z odkupnino pa 1,50 €. Znesek velja za vsak posamezni vročeni paket.

9. DARILNI BON

Darilni bon je izkazni papir, ki ga prodajalec proti plačilu izda v elektronski obliki (kupec prejme e-mail s kodo darilnega bona).  Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), ponudnik pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za izdelke, ki so naprodaj v spletni trgovini. 

Darilni bon je mogoče kupiti v 4 različnih fiksnih zneskih, in sicer: 25 EUR, 50 EUR, 100 EUR ali 150 EUR. 

Veljavnost darilnega bona je 1 leto od izdaje bona razen v primeru, ko prodajalec na bonu to drugače označi.

Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti enaka ali višja od vrednosti darilnega bona.

9.1. Uporaba darilnega bona (na zadnjem koraku nakupa)

Postopek nakupa darilnega bona je enak postopku nakupa za vse ostale izdelke in je predstavljen v poglavju 5.

Kupec izpolni polje z informacijami prejemnika darilnega bona (ime, priimek in elektronski naslov) in polje z informacijami kupca. Po želji lahko doda še kakšno sporočilo, ki ga bo prejel prejemnik darilnega bona. Nato kupec klikne na gumb »Dodaj v košarico«.

Postopek plačila darilnega bona je enak postopku plačila vseh ostalih izdelkov in je predstavljen v poglavju 7. 

Po uspešno oddanem naročilu, prejemnik darilni bon prejme na posredovan elektronski naslov, kupec pa potrdilo o plačilu. 

V primeru plačila preko neposredne bančne transakcije prejemnik darilni bon prejme na elektronski naslov, ko kupec izvrši transakcijo in s tem hkrati prejme potrdilo o plačilu. 

10. ODSTOP OD POGODBE IN VRAČILO IZDELKA

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico, da v štirinajstih (14) dneh sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok začne teči naslednji dan od datuma prevzema izdelka.

Šteje se, da je odstopno upravičenje podano pravočasno, če je kupčevo sporočilo, da odstopa od pogodbe, poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe.

Kupec pravice do odstopa od pogodbe na daljavo ne more uveljavljati v primerih, ki jih izključuje veljaven Zakon o varstvu potrošnikov. 

Zahtevek, vključno s kupčevimi osebnimi podatki ter transakcijskim računom za vrnitev kupnine, je potrebno poslati na e-naslov: [email protected] . V ta namen lahko kupec neobvezno uporabi tudi vzorčni odstopni obrazec (povezava do obrazca)

Kupec izdelek pošlje na naslov: Méra – 3A INTERNATIONAL d.o.o., Na Poljanah 20, 2000 Maribor. Kupec izdelek vrne brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva, na katerega je kupec obvestil ponudnika o odstopu od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino prodajalec ne sprejema in so ob dostavi zavrnjene. 

Vsa že opravljena plačila skupaj s prvotno poštnino, se kupcu povrnejo najkasneje v 14 dneh na bančni račun, katerega kupec navede ob morebitnem vračilu izdelkov, ali z izdajo dobropisa v obliki kode kupona, ki jo kupec lahko koristi pri naslednjem nakupu v spletni trgovini. Če je nakup opravljen z darilnim bonom, prodajalec bona ne vrača, pač pa kupcu izstavi dobropis v obliki kode kupona, ki jo kupec lahko unovči pri naslednjem nakupu v spletni trgovini. 

V primeru vračila mora kupec vrniti prodajalcu brezhiben in nepoškodovan izdelek ter v originalni embalaži. 

V primeru, ko kupec ne ravna skladno s prejšnjim odstavkom, ne izgubi pravice do odstopa od pogodbe, odgovarja pa za zmanjšanje vrednosti blaga zaradi ravnanja z blagom, ki ni nujno potrebno samo za določanje njegove narave, lastnosti in delovanja.

Prodajalec ima možnost odstopa od pogodbe, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se štejejo vse bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter na katere ponudnik v primeru vednosti ne bi pristal oz. sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

To poglavje splošnih pogojev glede odstopnega upravičenja velja samo za potrošnike, kot jih določa veljavni Zakon o varstvu potrošnikov.

Prodajalec ima možnost odstopa od pogodbe, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih izdelka in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

11. JAMSTVO ZA SKLADNOST BLAGA 

Kupec, ki je potrošnik, lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova jamstva za skladnost blaga (tudi: izdelka), če pri tem izpolni pogoje, določene v Zakonu o varstvu potrošnikov (ZVPot-1). Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova jamstva za skladnost blaga, če o neskladnosti obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila neskladnost ugotovljena. Prodajalec je odgovoren za vsako neskladnost blaga, ki obstaja ob dobavi izdelka in se pokaže v dveh letih po dobavi blaga. Domneva se, da je neskladnost blaga obstajala že v času dobave, če se pokaže v enem letu od dobave blaga, razen če prodajalec dokaže drugače ali ta domneva ni združljiva z naravo blaga ali naravo neskladnosti.

Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati neskladnost in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilu o neskladnosti je potrebno priložiti kopijo računa in pogodbo o nakupu. Obvestilo o neskladnosti lahko kupec ponudniku sporoči na e-naslov e-pošte: [email protected] .

Prodajalec ne odgovarja za neskladnost, če je potrošnika ob sklenitvi prodajne pogodbe posebej obvestil, da posamezna lastnost blaga odstopa od objektivnih zahtev za skladnost, kot jih določa veljavna zakonodaja o varstvu potrošnikov, kupec pa je ob sklenitvi pogodbe izrecno in ločeno sprejel neskladnost.

Kupec lahko od prodajalca zahteva, da brezplačno odpravi neskladnost blaga v razumnem roku od trenutka, ko je prodajalec obveščen o neskladnosti, ki ne sme biti daljši od 30 dni, ne da bi to kupcu povzročilo znatne nevšečnosti, pri čemer se zlasti upoštevata narava blaga in namen, za katerega potrošnik potrebuje blago.

Rok iz prejšnjega odstavka se lahko podaljša za najkrajši čas, ki je potreben za dokončanje popravila ali zamenjave, vendar ne dlje kot za 15 dni. Prodajalec obvesti kupca o morebitnem podaljšanju in njegovih razlogih.

Kupec, ki je pravilno obvestil prodajalca o neskladnosti, ima pravico od ponudnika po sledečem vrstnem redu, da:

 1. zahteva od ponudnika brezplačno vzpostavitev skladnosti blaga;
 2. zahteva znižanje kupnine v sorazmerju z neskladnostjo ali odstopi od prodajne pogodbe in zahteva vračilo plačanega zneska.

Če obstoj neskladnosti na blagu ni sporen, bo prodajalec čimprej, vendar najpozneje v roku 8 dni ugodil zahtevi kupca. Če pa je obstoj neskladnosti blaga sporen, bo prodajalec najkasneje v osmih dneh po prejemu kupčeve zahteve pisno odgovoril na njegovo zahtevo in pojasnil svoje stališče.

Prodajalec skladno s prvim odstavkom 466. člena Obligacijskega zakonika (v nadaljevanju: OZ) izključuje svojo odgovornost za stvarne napake.

12. PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

Celotna vsebina spletne strani, ne glede na obliko (besedila, slike, filmi, zvoki itd.), je zaščitena z avtorskimi in sorodnimi pravicami. Nosilec avtorske in sorodne pravice, tako moralne, kot tudi materialnih, na vsebini spletne strani je prodajalec.

Vsebine na spletni strani se ne smejo uporabljati za drug namen, kot za zasebno rabo kupca, razen, če prodajalec predhodno pisno in izrecno dovoli drugače. V primeru zlorabe kupec kazensko in materialno odgovarja.

13. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Vse podrobne informacije o obdelavi osebnih podatkov kupec najde v poglavju Politika zasebnosti. Kupec se mora zavedati, da je dolžan prodajalcu posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki, prav tako je dolžan prodajalca obvestiti o spremembi svojih podatkov. Kupec s sprejetjem teh Pogojev poslovanja potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni.

14. OMEJITEV IN IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Prodajalec si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Prodajalec ni odgovoren za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih ima kupec zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe ponudbe, tiskarskih napak in omejene razpoložljivosti. 

Prodajalec ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati na kupčevi strojni opremi, programski opremi ali druge opreme zaradi uporabe spletne strani. Kupec mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred uporabo in dostopom do spletne strani.

Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani. Prodajalec ne odgovarja za škodo, ki bi utegnila nastati kupcu zaradi nepooblaščenega razkritja ali uporabe podatkov za registracijo.

15. UPORABA PRAVA

Za te Pogoje poslovanja, prodajno pogodbo in razmerja med kupcem in prodajalcem se uporablja slovensko pravo, razen v primerih, ko se morajo po zakonodaji EU poleg slovenskega prava uporabiti tudi varstvene potrošniške določbe prava druge države.

Morebitne spore, ki bi nastali iz teh Pogojev poslovanja, prodajne pogodbe ali razmerja med kupcem in prodajalcem poskušata stranki rešiti sporazumno. V primeru, da sporazum ni mogoč, bo o sporu odločalo pristojno sodišče v Mariboru. 

16. PRITOŽBE IN REŠEVANJE SPOROV

16.1. Pritožbeni postopek

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po najboljših močeh trudi zagotavljati učinkovit sistem za obravnavanje pritožb.

V primeru kakršnih koli težav kupec kontaktira ponudnika po elektronski pošti na [email protected], preko katerega lahko odda svojo pritožbo. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Prodajalec je prepričan, da lahko kupčeve pomisleke, težave ali pritožbe reši hitro, učinkovito in po mirni poti.

16.2. Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Prodajalec ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga kot potrošnik lahko sprožili v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Prodajalec na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo na povezavi Spletno reševanje sporov | Evropska komisija (europa.eu)

Družba je vpisana v register Okrožnega sodišča v Mariboru, št. vložka 11234400.

17. POGOJI POSLOVANJA V PDF OBLIKI

Pogoje poslovanja si lahko kupec prenese in shrani tudi v PDF obliki.

 

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

 

Pogoji poslovanja veljajo od dne 25.7.2023.